Konkurranse

Side: << < 1 2 3 > >>

Bryne dominerte i det 7 Kyokushin Open i Bergen

20 April 2009
I helga ble det 7 Kyokushin Open arrangert i Laksevågshallen i Bergen. Bryne Karateklubb stilte med seks utøvere, June Arnøy, Liva Lagestrand, Magnus Ottesen, Morten Waldeland, Oddgeir Horvei og Ole G. Østrem. I tillegg stilte Linn Erga og Oddgeir Myrstad som dommere. Johnny Reiestad var lagleder for brynegjengen. Det ble konkurrert i kategoriene fullkontakt og fullkontakt med begrensninger.

Først ut var June Arnøy i kategorien jenter åpen klasse fullkontakt med begrensninger. Arnøy var rutinert og tok raskt kontrollen over sin motstander, og vant kampen på poeng før full tid. Arnøy måtte derimot se seg slått av en tyngre motstander i kampen etter, og endte dermed på en god 3 plass.

Neste ut var Liva Lagestrand som konkurrerte i samme klasse som June Arnøy. Lagestrand tok også rask kontrollen og vant sine innledende kamper. I finalen var Liva Lagestrand pågående fra første øyeblikk. Hun møtte hard motstand mot en tung og rutinert utøver men ga seg ikke og scoret to poeng mot slutten av en spennende kamp. Lagestrand ble dermed vinner av sin klasse.

Først ut i klassen for gutter 16-17 år, fullkontakt med begrensninger mellomvekt, var Magnus Ottesen. Ottesen åpnet hardt og la press på sin motstander, og gikk av med seieren i alle sine innledende kamper. I finalen gikk Ottesen igjen hardt ut og presset på med harde slag og spark. Han scoret to poeng og gikk dermed av med seieren i sin klasse.

Morten Waldeland stilte i vektklassen over og åpnet i kjent stil og gikk hardt til verks og slo motstanderen sin før full kamptid. I finalen viste Waldeland hvorfor han er en av de beste i sin klasse. Også her gikk han hardt ut og scoret poeng litt over halvveis i kampen. Morten slo ut sin motstander før full kamptid og vant sin klasse.

Oddgeir Horvei stilte i klassen menn fullkontakt med begrensninger. Horvei som er relativt fersk i gamet slo likevel sin motstander og gikk videre. Horvei skulle snart få erfare at det er tøft i toppen. I finalen møtte han tidligere landslagsutøver Raymond Mikkelsen fra Bergen som tidligere hadde knocket ut alle sine motstandere etter kort tid. Horvei ga likevel den tidligere landslagsutøveren god motstand men måtte tilslutt se seg slått etter å stått i feil ende av et meget velrettet slag. Horvei kom dermed på en meget sterk andreplass.

I fullkontakt stilte Ole G. Østrem i klassen mellomvekt. Han åpnet hardt men kom ikke skikkelig inn med sine teknikker. Han måtte dermed se seg slått av en rutinert og dyktig utøver på splittet dommeravgjørelse. Østrem endte dermed på en 3 plass.

Rent bord i fullkontakt

23 Mars 2009
Det ble arrangert Norgescup i Lørenskog i helga og Bryne Karateklubb stilte med åtte utøvere.
I klassene junior semikontakt stilte Magnus Ottesen, Liva lagestrand, Daman Singh Bal og Morten Waldeland. I klassen fullkontakt menn stilte Ole G. Østrem, Magne Kåstad og Odd Kjetil Liland. Disse tre stilte også sammen med Linn Erga i klassen for Kata. Johnny Reiestad stilte som lagleder. Som dommere stilte klubbleder Tom Sølve Erga i begge kategorier, Linn Erga og Stig Jakobsen i kamp.

Først ute var Magnus Ottesen som slo ut alle sine tre første motstandere før full kamptid. Daman Singh Bal gjorde det også meget sterk og i finalen møttes treningskameratene hverandre. Dessverre var Ottesen uheldig og påførte Bal en ulovlig teknikk som førte til at han ble diskvalifisert. Bal stakk dermed av med seieren med Ottesen som nummer to.

I klassen gutter semikontakt lett tungvekt var Morten Waldeland suveren. Han vant alle sine kamper før full kamptid og vant dermed denne klassen.

I fullkontakt var Magne Kåstad først ut. Han møtte en vanskelig motstander som han måtte kjempe tre runder med før seieren var sikret. I finalen møtte han fullkontaktdebutant Ole Garborg Østrem. Østrem måtte se seg slått av den mer rutinerte Kåstad etter første runde.

I klassen lett tungvekt viste Odd Kjetil Liland rutine og slo ut sin motstander på knock out halvveis ut i første runde. Dette var også stevnets raskeste knock out. Han viste dermed at han er klar for EM deltakelse og landslaget der han slår følge med klubbkamerat Magne Kåstad.

I kataklassen viste Kåstad at han er suverent best i landet og scoret maksimalt oppnåelig poengsum under sine fremførelser. Linn Erga viste også glimrende teknikker og kom på en solid tredjeplass i et meget krevende selskap. Kåstad fikk også premie for beste tekniske utøver og Odd Kjetil Liland fikk premie for raskeste knock out.

Bra innsats av Bryne Karate Klubb i Gandsfjord Open

9 Mars 2009
Søndag ble for første gang Gandsfjord Open i fullkontakt med begrensninger arrangert i Hana-hallen på Sandnes. Arrangør var Gandsfjord Karate Klubb.
Bryne KK stilte med hele 18 utøvere. De forsynte seg grovt av medaljebordet og kom hjem med åtte bronse, tre sølv og fem gull.

Bryneutøverne utmerket seg med høyt teknisk nivå, noe som var spesielt tydelig i flere av finalene.

I tillegg tok Bryne KK prisen for beste tekniske utøver i både dame- og herreklassen.

Norgesmesterskap i Karate i Eigersund

17 November 2008
I helga som var gikk NM i kyokushinkai karate av stabelen i eigersundhallen.
Totalt møtte 60 deltakere fra hele landet og seks av disse var fra Bryne karateklubb. De som stilte var Joachim Herigstad, Morten Waldeland, June Arnøy, Liva Lagestrand, Magnus Ottesen, Daman Singh Baal og Geir Kristian Hope Kyllingstad. Johnny Reiestad og Garborg Østrem stilte som lagledere.

I dameklassene over og under 55 kg kom June Arnøy på en 3 plass og Liva Lagestrand tapte så vidt finalen og endte på en god 2 plass. I herreklassene kom debutant Daman Singh Baal på en grei 3 plass og Magnus Ottesen klatret helt til topps i denne klassen og kom dermed på 1 plass og ble norgesmester i sin klasse.

Rent BryneoppgjørI klassen over møttes Morten Waldeland og Joachim Herigstad i en meget spennende finale. Vinneren og norgesmester ble Joachim Herigstad med Waldeland på en solid andreplass. Mot slutten av stevnet var det duket for fullkontakt.

I klassen lettvekt for menn ble det en forrykende kamp mellom Brynes Geir Kristian Hope Kyllingstad og Stefan K. Fagerli fra Bergen. Etter to spennende runder endte avgjørelsen på vekta. I kyokushin vil den letteste vinne hvis motstanderne går to runder uavgjort. Kyllingstad hadde nok spist litt for godt til frokost og var dermed tyngre en sin motstander og endte dermed opp på en 3 plass.

Bryne Karateklubb endte opp med 2 NM gull, 2 sølv og 3 bronse.

God innsats fra bryne karateklubb i Spania

29 September 2008
I helga stilte Bryne karateklubb med to utøvere for Catalunya Open i Spania. Ole Garborg Østrem i junior - 80 kg, og Odd Kjetil Liland i seniorklassen + 80 kg. Disse to var sammen med to utøvere fra Lørenskog tatt ut til å representere Norge under denne middels store konkurransen. Johnny Reiestad var med som coach.

Først ut var Ole Garborg Østrem. Ole gikk friskt til verks og jobbet jevnt under hele kampen. Dessverre måtte han se seg slått av sin spanske motstander som nok dro fordel av å være på hjemmebane. Deretter fulgte utøverne fra Lørenskog karateklubb, Lotte Stolpestad og Sunny Clair . I Lotte Stolpestad sin klasse var det bare to utøvere og hun havnet på en grei andre plass etter endt kamp. Sunny Clair, også fra Lørenskog tapte sin innledende kamp samt bronsefinalen. Clair endte dermed på en fjerde plass.

Mot slutten var det duket for fullkontakt i vektklassen + 80 kg. I denne klassen gikk Odd Kjetil Liland jevnt med sin spanske motstander gjennom to runder. Under den tredje runden ble Liland presset og tapte dermed sin første kamp. Det var en meget jevn og hard kamp. Men dette tok slett ikke motet fra Brynebuen. Under Bronsefinalen 15 minutter senere stilte Liland opp klar for ny innsats til tross for hard førstekamp. Denne kampen avgjorde Liland etter 1 minutt og 40 sekund på to knock down og vant dermed bronsefinalen. En meget hederlig innsats for sin internasjonale debut.

Johnny fikk mye positiv feedback i sitt siste store mesterskap, VM 2007

17 Desember 2007
Johnny Reiestad var eneste norske utøver i VM i Japan. Han røk ut i innledende runder etter en tvilsom dommeravgjørelse.
Bilder fra stevnet er lagt til bildegalleriet.

Det var totalt 192 utøvere fra hele verden påmeldt til VM denne gangen.

Selve arrangementet ble som vanlig avviklet over tre dager.

Norge hadde fått kvote på en utøver, vi sendte Johnny Reiestad (Bryne Karateklubb) som er den mest erfarne og best kvalifiserte utøveren vi hadde tilgjengelig. Johnny var godt forberedt og hadde prikket inn toppformen til VM.

Det så lenge ut som den første motstanderen skulle være den Sør-afrikanske mesteren på 75 kg. Han var teknisk god og hadde passet perfekt til Johnny.

Men i stedet ble det i siste oppsett før VM endret til en Russer på 106 kg (nr.3 i All Japan). Åpningen var tøff siden russeren kjørte ut knallhardt og fikk inn 3 treff som var synlig uten at det skadet Johnny i det hele tatt, men den siste teknikken var en form for Yoko-Geri skyvespark som traff i magen. Johnny ga etter, men var klar til kamp uten å miste pusten eller bar preg av treffet.

Dommerne som dømte meget variabelt dømte Wasari, dette hadde aldri forekommet i Europa selv i første runde. 3 andre kamper fikk også lignende avgjørelse, beklagelig for de dette inntreffer!!!
Men vi ga ikke opp og presset russeren det siste minuttet og hadde klart mer treff bortsett fra en jevn avslutning de siste 5-10 sekundene. Litt flaks så hadde vi hatt inne en Jodan men ikke denne gangen (Russeren ble blant de 16 beste).

Likevel en verdig avslutning for en lang karriere for Johnny (fikk mye positiv feedback). Det var enormt høyt nivå på de beste denne gangen. Europa hadde 2., 3. Og 6. Plass (Navarro), dette er tidenes beste.

Mitzumine Camp ble det også tid til. Dette var en positiv opplevelse på flere områder selv om det ikke ble tid til så mange treningsøkter som vi hadde ønsket. Med ca. 400 deltakere var det kun parkeringsplassen som var stor nok å trene på. Vi fikk tatt bilde ved Sosai`s grav og sett oss om i området som inneholdt et Buddhisttempel og andre monumenter. Vi spiste på Japansk vis sittende på golvet, sov på matter på golvet, og sist men ikke minst var vi i Japansk bad (varmt og godt).

Neste VM blir ikke før om 4 år, da bør vi ha klar minst en sterk Norsk kandidat!!!!!!

Regionsmesterskapet i Kvinesdal

12 November 2007
I helgen ble det arrangert Regionsmesterskap i Karate i Kvinesdal. Bryne Karate Klubb stilte med 19 deltakere i fullkontakt med modifikasjoner.

Bryne tok med seg hjem 6 gull, 6 sølv og 3 bronse.

NM Kristiansund

22 Oktober 2007
I helgen deltok Bryne karateklubb med 11 utøvere i NM Kyokushin Karate som ble avviklet i Kristiansund.
I klassen fullkontakt lett tungvekt gikk Odd Kjetil Liland helt til topps og ble kåret til Norgesmester. Han gikk direkte til semifinalen som ble vunnet på teknisk knockout før full tid. Finalen ble enda kortere etter en maktdemonstrasjon som ble avsluttet med knockout. Liland ble også vinner av Norges Cup som ombefatter tre stevner inkludert NM.

Johnny Reiestad fikk vist sin allsidighet med seier i kataklassen for menn. Dette er ekstra imponerende siden han er i sluttfasen av forberedelsene til VM i fullkontakt åpen klasse.

Karen Veronica Olufsen og Geir Kristian Hope kyllingstad fikk begge tredjeplass i sine respektive klasser i fullkontakt.

Den tidligere Bryne jenten Elisabeth Myrstad som for tiden representerer Lørenskog karateklubb vant dameklassen i fullkontakt.

Juniorene kjempet i semikontakt der Ole Garborg Østrem fikk andre plass etter en jevn finale.

Joakim Herigstad tapte for samme motstander som Østrem og tok dermed tredje plass.

Erling Schei førte finalen til han med en ukontrollert teknikk ble disket, resultatet ble en andreplass.

Det samme fikk June Arnøy etter en tøff finale hun til slutt tapte knepent mot en fysisk større motstander. Selv om marginene ikke var på Bryne karateklubb sin side i alle kampene er klubben fornøyd med resultatet. Det gror godt i juniorgruppen i klubben, så det blir spennende å følge utviklingen deres videre.

90 utøvere fra hele landet deltok på årets NM.

Kyokushin semikontakt på Bryne

30 April 2007
Bryne Karateklubb arrangerte et vellykket stevne i Kyokushin semikontakt i Timehallen lørdag. Totalt stilte 55 deltakere fordelt på 9 klubber, fra Kristiansund i nord til Lørenskog i øst.
Det er tredje året klubben står som arrangør av Bryne Cup som har blitt et viktig stevne for rekruttering av nye talenter. Men også mange utøvere i godt voksen alder fikk vist ferdighetene sine i helgen.

I de yngste klassene stilte noen utøvere opp for første gang og fikk en spennende erfaring til å bygge videre på. De mest erfarne utøverne fra Bryne Karateklubb tilhører de beste i landet i sin klasse. De fikk verkelig vist seg frem for hjemmepublikum med sine teknisk vel gjennomførte kamper.

Med 7 gull, 9 sølv og 9 bronsemedaljer ble Bryne den mestvinnende klubben.

- Beste fighter totalt for damer: Liva Lagestrand Bryne Karateklubb
- Beste fighter totalt for menn: Magnus Tredal Aamodt Kvinesdal karateklubb

NM i Horten

30 Oktober 2006
I helga ble NM i kyokushinkai karate arrangert i Horten. Bryne hadde denne gangen ”bare” med 4 deltakere, samt klubbleder Tom Sølve Erga som dommer. Elisabeth Myrstad deltok i fullkontakt kamp og kata. Geir Kristian Hope Kyllingstad stilte i lettvekt fullkontakt kamp, og med lagkamerater Odd Kjetil Liland og Johnny Reiestad begge i fullkontakt, lett tungvekt.
Resultater:-Johnny Reiestad ble norgesmester i klassen fullkontakt – 90 kg, fikk premie for raskeste knockdown, og ble stevnets beste deltaker herrer.
-Odd Kjetil Liland fikk bronsemedalje i klassen fullkontakt – 90 kg.
-Geir Kristian Hope Kyllingstad ble norgesmester i klassen fullkontakt – 70 kg.
-Elisabeth Myrstad ble norgesmester fullkontakt åpen klasse damer, ble nr 2 i Kata og ble stevnets beste deltaker damer.

Stevnets raskeste knockdownI semifinalen møtte Johnny Reiestad en erfaren utøver som har representert Norge i flere EM. Dette skremte ikke Reiestad, som selv har deltatt i både EM og VM tidligere. Han tok raskt styringen i kampen og hamret løs på motstanderen med knallharde teknikker. Det ble en tøff kamp, men hver gang motstanderen angrep, svarte Reiestad med blokkeringer og presise motangrep. Johnny Reiestad vant en klar seier.

I Norge er det satt en øvre aldersgrense på over 34 år for å konkurrere i fullkontakt karate, og siden Johnny Reiestad nylig ble 34 år, var det derfor ikke en selvfølge at han fikk stille. Selv om han har mange titler fra store mesterskap i Australia og resten av verden, hadde han ingen NM tittel fra før. ”Dette er min eneste og siste sjanse. Denne tittelen skal jeg ha!”, sa Reiestad da han fikk beskjeden om at han kunne stille.

I finalen møtte Reiestad en tidligere Bryne utøver, Hamit Gashi. De braket sammen og det ble en forrykende kamp. Begge ønsket NM tittelen. Kampen var veldig spennende og jevn. Et stykke ut i kampen merket Johnny at motstanderen ble rystet av slag mot overkroppen. Han ventet på en åpning, og da denne kom, avleverte Johnny en knallhard slagserie. Motstanderen gikk ned for full telling. Johnny Reiestad ble dermed norgesmester og premiert for stevnets raskeste knockdown. Han fikk også prisen for beste deltaker herrer.
I november stiller Reiestad i EM på Sicilia. Her er det åpen klasse. Det vil si at han kan møte motstandere som er titals kilo tyngre, men med en slik psyke kan han komme langt.

Uheldig diskvalifiseringOdd Kjetil Liland deltok i samme vektklasse som sin lagkamerat Johnny Reiestad. Det er ikke første gang Liland deltar på NM, og han er en sterk og dyktig karateutøver. Dette fikk motstanderen hans i semifinalen erfare. Liland gikk rett på og kom med mange harde slag og spark kombinasjoner. Verken Liland eller hans motstander ville rikke seg en meter. Det var veldig jevnt, men etter hvert fikk Odd Kjetil Liland et solid overtak og så ut til å dra seieren i land. Men mot slutten av kampen var han veldig uheldig med at flere av slagene hans skled og traff motstanderen i halsen. Odd Kjetil ble dermed diskvalifisert for ulovlig teknikk.

I bronsefinalen møtte Liland samme utøver som Johnny Reiestad slo ut i første runde. Det ble en skikkelig styrkeprøve og en jevn og tøff kamp. Begge to holdt høyt tempo, og nivået var så jevnt at kampen ble ytterligere forlenget med 2 minutter. I ekstraomgangen begynte en rystet motstander å bli sliten. Odd Kjetil hentet fram sine siste krefter og presset motstanderen med slag og spark. Det ble en klar seier og bronsemedalje til Odd Kjetil.

Klar seierGeir Kristian Hope Kyllingstad er blant Norges dyktigste lettvektere i fullkontakt karate. Dette fikk han bevise i helgens NM. I finalen møtte han en meget hissig motstander, men tok tidlig ledelsen og presset motstanderen hardt. Kyllingstad traff motstanderen med gode kombinasjoner som tydelig var effektive. Motstanderens angrep hadde tilsynelatende liten effekt. Etter nesten full kamptid satte Kyllingstad inn et høyt rundspark og avsluttet angrepet med å sparke en meget rystet motstander ut av ringen. Geir Kristian Hope Kyllingstad vant en klar seier og ble dermed norgesmester i klassen for lettvektere i fullkontakt karate.

23 kilo tyngre motstanderElisabeth Myrstad som for tiden bor i Oslo og trener i Lørenskog karateklubb valgte å stille for gamleklubben Bryne. Elisabeth er en av Norges dyktigste katautøvere, og skal om èn måned delta i kata i Europamesterskapet på Sicilia i Italia. I helgen fikk hun en knepen andre plass i kata.

I finalen i kamp møtte Elisabeth Myrstad en langt tyngre motstander, 23 kilo tyngre for å være nøyaktig. Siden denne klassen var åpen vektklasse var det ingen øvre vektbegrensning. I første runde startet Myrstad bra med flere gode treffere, men kom ikke helt i gang med tempo og flyt. Etter første runde sto resultatet uavgjort. Tom Sølve Erga, som trådde inn som lagleder, gav effektiv instruksjon og i andre runde hadde Myrstad nådeløse og knallharde angrep. Motstanderen var sjanseløs og Elisabeth slo sin 23 kilo tyngre motstander lett. Elisabeth Myrstad ble dermed Norgesmester i sin klasse i fullkontakt karate.