Alle Nyhetene

Side: << < 1 2 3 4

Stevne Fuerteventura

13 Mars 2006
NKKO og Bryne karateklubb stilte med 4 utøvere til International Open Championship på Fuerteventura 11. mars. Magne Kåstad, Johnny Reisestad, Karen Veronica Olufsen og Elisabeth Myrstad. Landslagstrener Tom Sølve Erga synes dette var et vellykket stevne og bra oppkjøringen til EM med Johnny på en velfortjent 3. og Magne på plassen bak. (4.).

Karen Olufsen og Elisabeth Myrstad gikk ”One Match Fight”; 3 runder à 2 minutter med 30 sekunders pause mellom rundene.

Karen traff tidlig den spanske jenta med et Jodan Mawashi, etter et minutt var det over. Da ble det et nytt treff med samme teknikk. (knockout)!

Elisabeth møtte en mer erfaren spansk jente somvar vanskelig å slå. Positivt var det at hun gikk alle rundene med siste runde som hennes beste.

Magne Kåstad traff med mange gode teknikker i sin første runde, scoret waza ari med Jodan Mawashi (skulle muligens vært ippon). Møtte Alejandro Navarro, en av verdens beste kyokushin fightere. Han ble aldri truffet noe farlig. Bra og jevn kamp som med litt mer tøffhet og erfaring kan gå rette veien neste gang.

Johnny Reiestad åpnet første runde med et uavgjort resultat. Motstanderen ble ilagt en genten ichi på grunn av slag mot ansiktet, dermed gikk Reiestad videre.
Etter tameshiwari(knusing) møtte Johnny Pablo Estenzro, som er blant de tre beste i Europa. Johnny tapte på dommeravgjørelse mot den gode og erfarne spanjolen, men var fornøyd med godt gjennomført stevne.

Tre av utøverene, Magne Kåstad, Johnny Reisestad og Karen Veronica Olufsen er allerede tatt ut til EM i Barcelona 27. mai. Elisabeth Myrstad forsøkte via stevnet på Fuerteventura å kvalifisere seg for EM.

Juniorene sanket medaljer i Horten

2 Februar 2006
I helgen reiste 4 av klubbens utøvere på Junior Cup i Horten. Dette er et stevne som samler noen av landets mest unge og lovende utøvere til å måle krefter. Dessuten hadde vi med Johnny Reiestad som dommer. Alle 4 utøverene skulle være med i semi-kontakt karate der utøverne stiller med polstrede vester, fotbeskyttere, hansker og hjelm. Reglene er at en kan gå hardt med slag og spark mot overkroppen. Til hodet er det kun lov med helt lette kontrollert spark, ingen slag er tillatt mot ansiktet. Spark mot beina er heller ikke lov for de yngste.

I klassen gutter 12-13 år stilte vi med Gøran Waldeland. Etter to veldig bra innledende kamper der han overbeviste stort, hadde han kommet til finalen. Finalen skulle vise seg å bli like overbevisende. Det var knapt gått 2-3 sekund før Gøran hadde poeng inne på motstanderen med et perfekt spark til hodet, og etter 15-20 sekund var kampen avgjort da han på ny fikk inn et spark.

I klassen gutter 14-15 år lettvekt så stilte vi med Erling Schei. Han hadde heller ikke problemer med å komme seg til finalen. Det startet litt ruskete i finalen da han etter bare et par sekund pådro seg en advarsel etter for hard kontakt med spark til hodet på motstanderen. Men Erling lot seg ikke stresse og midt i kampen klarte han å få det poenget han trengte. Resten av kampen styrte han og vant fortjent sin klasse.

I klassen gutter 14-15 år tungvekt stilte vi med to utøvere, Joakim Herigstad og Ole Garborg Østrem. Joakim gikk greit videre etter første kamp. Men andre kampen bød på litt mer problemer. Motstanderen var minst et hode høyere og en god del kilo tyngre. Joakim fikk aldri styrt motstanderen slik han ville, og måtte dermed se seg utslått i andre runde. Ole fikk en litt letter vei å gå, og gikk greit til finalen. Her møtte også han en motstander som var en del større og tyngre. Men Ole hadde lært av Joakim’s kamp, så her var taktikken å kjøre hardt ut fra første stund. Og taktikken fungerte. Når 10 sekunder gjensto av kampen, fikk Ole sitt etterlengtede poeng etter gjentatte ganger å slått sin motstander ut av matten. Dette var en kamp Ole bare ville vinne samme hvor stor motstanderen var.

Guttene var også påmeldt i kata. Her hadde vi i utgangspunktet ikke de kjempestore forventninger da de ikke har fått trent så veldig mye kata i det siste. Dessuten var det innført en ny kataform der alle utøverene først går en kata. Det er da 5 dommere som gir poeng fra 0 til 10. Det beste og dårligste poenget blir strøket og de 3 poengene som da blir igjen, blir summert. De 8 utøverne som har best sum går da videre til finalen der de har med seg poengene fra den innledende runden . Etter innledende hadde vi Joakim som beste mann på fjerde plass. Men i finalen gikk han en meget bra kata og fikk beste poengsum i finalen. Det holdt til slutt til en veldig bra andre plass. Ole hadde ikke helt marginene med seg. Han lå à poeng med utøveren som ble nummer 3. Men denne utøveren hadde da bedre total sum når en også la til de beste og dårligste poengene, så det ble en sterk fjerdeplass til Ole. Dette var vi svært fornøyd med da ingen av guttene hadde fått forberedt seg så mye på kata.

Vi må igjen si oss veldig fornøyd med 3 gull og 1 sølv på 4 utøvere.

NM på Lørenskog

10 Oktober 2005
Bryne karateklubb har igjen markert sin sterke posisjon i karatemiljøet i Norge gjennom flere gode prestasjoner under NM i Kyokushin-karate i helga.
Bryne stilte manns- og kvinnesterke med totalt ni utøvere i de ulike klassene. Det ble konkurrert i både kata og kamp. Kamp var inndelt i semi- og fullkontakt.
Etter innledende runder i semikontakt var fem utøvere fra Bryne igjen til finalene.
Disse fem ga en god demonstrasjon hvorfor Bryne karateklubb er kanskje den sterkeste klubben i landet. Taktikk kombinert med styrke og hurtighet gjorde det svært vanskelig for motstanderne. I finalen var det duket for klubboppgjør mellom Elisabeth Mystad og Lillian Vold. Her viste Myrstad rutine og gikk av med seieren.

Best in showMyrstad fikk i tillegg premie for beste kvinnelige utøver totalt for hele mesterskapet.
Håvard Austnaberg gikk også til topps i sin klasser. Andre som imponerte var Ragnhild Østrem og debutant Gøran Steinhovden.

KataUnder katakonkurransen ble Linn Erga og Elisabeth Myrstad satt under hardt press og marginene var små. Etter en selsom avgjørelse i første runde var bare en utøver videre til semifinalen, Elisabeth Myrstad, som til slutt endte opp på en tredjeplass.

Prikkfri knusingFullkontaktutøverne begynte direkte på knusekonkurransen, og Geir Kristian Hope Kyllingstad viste styrke ved en prikkfri knusesekvens.
Under innledende runde i fullkontakt viste Kyllingstad igjen styrke og rutine og gikk seirende ut av kampen mot en rystet motstander. Kyllingstad pådro seg imidlertid noen leie skader i beinet og var usikker på om det var mulig å fortsette. Etter en kjapp vurdering valgte han likevel å stille i finalen.
Grunnet skaden ble kampen kort, og Kyllingstad måtte ta til takke med andreplass mot en tyngre og mer erfaren motstander. Innsatsen var derimot upåklagelig.
Som lagledere stilte Mette Oseland og Johnny Reiestad, mens klubben var representert på dommersiden av Sølve Erga, Sissel R. Håland og Ingar Johannessen.

Bryne Karateklubb arrangerte vellykket karatestevne i Brynehallen

23 Mai 2005
Lørdag den 21.mai arrangerte Bryne Karateklubb i regi av NKKO for første gang i historien karatestevne i kampformen Kyokushin semikontakt.

Dette er et tilbud til de som ikke kan eller ønsker å gå fullkontakt. Reglene her bygger på samme systemet, men blir strengere regulert i form av beskyttelse utstyr og bruk av teknikker.

Utøverne som deltok var av begge kjønn i alder fra 12år til godt over 30år.

Det var totalt 60 utøvere fordelt på 8 klubber.

Kampene var fartsfylte og spennende og dette satte et publikum på over 150 personer høylytt pris på.

Bryne Karateklubb stilte med flest utøvere og ble den klubben som tok flest medaljer. Men det var gledelig å se at alle deltakende klubber hadde meget bra standard på utøverne sine.

Resultatene viser at vi har utøvere til å bygge videre på for framtidig deltakelse nasjonale og internasjonale mesterskap. I den sammenhengen kan det nevnes at Magne Kåstad og Johnny Reisestad er uttatt til å representere Norge i EM som avholdes i Varna Bulgaria i oktober. De var sammen med Tom Sølve Erga, Stig Jakobsen, Ingar Johannessen og Sissel R. Håland dommere på helgens stevne.

Trenerstaben i klubben tilhører det beste som finnes i Norge for tiden. Dette gjør at utøverne har mulighet å utvikle seg til høyt nasjonalt og internasjonalt nivå.

NM-suksess for Bryne Karateklubb

3 November 2003
Norgesmesterskapet i Kyokushin-karate i Timehallen lørdag ble på alle måter en kjempesuksess for Bryne Karate Klubb (BKK). Fire gull, tre sølv, en bronse og prisen for «Beste spirit» i både dame- og herreklassen, endte på jærske hender.
BKK er blant de største klubbene i landet i stilarten Kyokushin, forøvrig den ensete stilarten som konkurrerer i fullkontakt. De er også en av de beste klubbene, hvilket resultatlisten vitner om. Med tilsammen åtte medaljer, pluss de to «Beste spirit» -prisene, var det bare Bergen som hentet mer edelt metall på Bryne denne helgen. Regner man inn gull- og sølvmedaljen til Brynegutten Hamit Gashi, som nylig har flyttet østover og derfor konkurrerer for Horten Karateklubb, ligger Bryne likt med Hanseatene.

Brynedamene dominerte kampTo av tre mulige gull i kamp ikke-kontakt damer, og sølvet i fullkontakt damer, endte i BKK.
I klassen ikke-kontakt damer under 55 kilo, var Elisabeth Myrstad suveren, og 17-åringen endte da også opp med prisen for turneringen «Beste spirit» på spinnesiden.
- Det er herlig å vinne på hjemmebane, men dette hadde jeg absolutt ikke regnet med. Jeg håpet å hevde meg i toppen i klassen, men å vinne både den og beste spirit hadde jeg ikke drømt om, sier Elisabeth til Jærbladet. Brynejenta tok i tillegg bronse i kata for damer.
Siv June Hebnes fra BKK vant ikke-kontakt damer under 65 kilo.
- Man håper selvfølgelig på seier, men jeg hadde aldri ventet det, sier en svært glad Siv June. Hun forteller at hennes styrke er slag og lave spark og at hun hadde lagt opp en taktikk med å øve jevnt trykk på motstanderne , for så å prøve å få inn de mer spektakulære teknikkene underveis.» Den taktikken holdt til gull.
Også kamp, fullkontakt damer, ble det medaljer til Bryne, da Karen Veronica sikret sølvplassen.

Gullgrossisten KåstadMagne Kåstad, gullgrossist nummer en i BKK, stilte på grunn av skade, bare opp i kata denne gang. Magne var nøyaktig like suveren som han har vært de siste årene, og innkasserte lett katagull nummer fire på like mange år. Han hevder selv at han ikke har trent spesielt med tanke på mesterskapet, og mener god grunntrening er årsaken bak suksessen.
- Dersom leggene holder stiller jeg i alle grenene igjen neste år, lover han, så det stopper neppe med de ni norgesmesterskapene han har til nå.
Sølvet i kata for menn, gikk til Ingar Johannesen, også han BKK.

SpektakulærtDen samme Johannesen fikk også «Best spirit» og stod for dagens mest spektakulære kampavslutning da han sikret gullet i finalen og i fullkontakt menn, klassen under 90 kilo, med et spark som var som klippet ut av en John Woo film.
- Motstanderen er kjent for å være god å slå, så taktikken jeg hadde lagt opp før kampen var å holde avstand og sette inn stikkere i form av spark mot lårene. Jeg visste han hadde en liten skade i beina, så planen var å gå etter dem. Men slik som kampen utviklet seg, dugde det ikke, jeg måtte gå etter hodet. Kampen fikk et lite avbrekk, og da bestemte jeg meg for å slå til med et rundspark. Det var jo forsåvidt vellykket, sier han, og melder seg med det på i konkurransen for «understatement of the year.» Finalemotstander Ronny Wulff fra Oslo Karateklubb, av mange holdt som favoritt i klassen, ble truffet klokkerent av Ingars flyvende rundspark. Han logget umiddelbart ut, men var tilbake på nett til legesjekk og sølv noen titalls sekunder senere. Selv om en knockout ser brutal ut, viser statistikken at det forekommer færre hjernerystelser og andre skader i fullkontakt karate enn i for eksempel fotball.
I klassen fullkontakt menn under 70 kilo, sørget Geir Kristian Kyllingstad for dagens andre sølv til BKK.

Godt fornøyd med hele stevnetOmkring 500 tilskuere hadde tatt turen til Timehallen denne lørdagen, til et arrangement som må beskrives som en suksess, både sportslig og arrangørmessig.
- Vi er godt fornøyd med hele stevnet, sier leder i Bryne Karate Klubb, Tom Sølve Erga.
- Folk har stilt opp og gjort en kjempejobb, alt har forløpt bortimot knirkefritt og våre utøvere har markert seg kraftig i konkurransen.
- Begge premiene for Beste spirit og fire gull. Hva henger høyest?
- Som trener og klubbleder er det helt umulig å rangere mellom plasseringene. Så mange av våre utøvere har gjort en så bra innsats. Men som gammel fighter må jeg si at det er klart gullet til Ingar i fullkontakt henger høyt. Han legger til at lørdagens gode resultat er et produkt av langsiktig jobbing.
- Vårt mål er å ha en kontinuerlig forbedring.

Seks karate-gull til Bryne Karateklubb

4 November 2002
Bryne Karateklubb har rundt 160 medlemmer. Åtte av desse var på NM i helga, og forsynte seg grådig av premiefatet. Tre bronse, fire sølv og seks gull vart sluttresultatet.
NM i Kyokushinkai karate går over ein lang, hektisk dag. Der vert konkurrert i tre disiplinar: fullkontakt, poeng og kata.
– Fullkontakt er greina for dei over 18 år med minimum grønt belte. Her er slag og spark lovleg, derav namnet på disiplinen, forklarer leiar Tom Sølve Erga i Bryne karateklubb.
– I poengkarate markerer utøvaren bare slaga og sparka, og vinn på poeng for fine treff og gode pareringar. Det er ei slags simulert form for fullkontakt, minus sjølve kontakten. Dermed passar poengkarate også for dei som ikkje likar så godt å bli sparka og slått, smiler Erga.
Og for dei som vil vera heilt sikre, er kata tingen.
– I kata er ein aleine på golvet, utan motstandar. Her vert teknikk og balanse vurdert i det ein viser fram ulike posisjonar og teknikkar, frå dei ganske enkle og grunnleggande, til meir avanserte kunststykke.
Knusing av tjukke trefjøler er døme på ei kataøving, og neppe noko ein bør prøva seg på utan å kunna det.

Tøffe jenter...Men NM-deltakarane frå Bryne karateklubb kan altså litt av kvart. Fire jenter og fire gutar deltok på NM i helga, med imponerande resultat.
Elisabeth Myrstad (16), Siv June Hebnes (15) og Karen Veronica Olufsen (17) vann gull i lagkamp poeng, med Renate Johnsen (15) som lagreserve. Sistnemnde vann dessutan den individuelle poengkampen klasse lettvekt, der Elisabeth tok sølv. I kata fekk Renate sølv og Elisabeth bronse.
Siv June tok bronse i poengkamp, og Karen tok gull i lettkontakt, begge i klassa mellomvekt for kvinner.
– Karen er eit råskinn. Ho innleidde første kampen sin med å få ei åtvaring, seier Tom Sølve Erga, til stor lått frå alle utøvarane. For det vart heldigvis med denne eine åtvaringa.
– Men alle jentene overraska positivt, ikkje minst sidan det var første gongen dei konkurrerte i kata, skryt Erga.

... og kararOgså gutane gjorde god innsats. Tor Olav Høyekvam (17) tok bronse i lettvekt poengkamp, medan Ole Jan Giskehaug Horpestad (17) henta heim gull i poengkamp mellomvekt og sølv i kata.
Den største stjerna på laget, er derimot Magne Kåstad (26). Han vann gull i fullkontakt og i kata, og vart kåra til stemnets, og dermed Noregs, beste utøvar.
– Det er ei utmerking som heng høgt. Der var utøvarar på stemnet som har fått bronse i EM, så Magne held høgt internasjonalt nivå. Vil han, kan han satsa på internasjonale stemne, seier klubbleiar Erga.
Og Magne sjølv er godt nøgd med eigne resultat.
– Eg har vunne Norgescupen før, men det er første gongen eg vinn gull i fullkontakt. Det er den disiplinen som har høgast prestisje, så NM-siger er bra. Ikkje minst knock-out-sigerene første kampen er eg nøgd med, seier han.

Klart beste klubbDer var mellom 70 og 80 deltakarar på NM, og med så mange medaljar fordelte på sine åtte deltakarar, vart Bryne klart beste klubb.
– Me har gjort det godt i NM før, men dette er første gongen alle deltakarane våre plasserer seg, og ei klar forbetring for oss, seier Erga.
Neste år skal NM arrangerast på Bryne. Før den tid vert det deltaking i eit par lokale stemne, og på Norgescup-stemne i Lørenskog.

Tre gull til Bryne Karateklubb

22 Oktober 2001
Tre gull, to sølv og en bronse. Bryne Karateklubb forsynte seg godt av premiebordet under helgas norgesmesterskap.
At Magne Kåstad og Asllan Gashi skulle ta gull, var vel som ventet. Litt mer overraskende var det at 15 år gamle Elisabeth Myrstad fra Klepp gikk helt til topps. Elisabeth tok gull i ikke-kontakt, åpen klasse. I finalen vant hun 4-1, men en stund trodde hun seieren skulle glippe fordi hun hadde tre advarsler. Helt i slutten av kampen fikk motstanderen sin andre advarsel, og det var det som skulle til.

- Jeg hadde kke venta å ta gull, men hadde dagen og marginene på min side, forteller Elisabeth, som tror hun vil satse videre på karate.

På plassene bak fulgte klubbvenninnene Linda Renate Johnsen og Siv June Hebnes.

Gull som bestiltMagne Kåstad var på Lørenskog primært for å ta et dommerkurs, men var ikke snauere enn at han tok med seg et gull i kata i samme slengen. Etter walk over i første runde, møtte han den argeste konkurrenten allerede i andre runde.

- Jeg var litt nervøs, men det gikk greit og jeg vant 5-0. Da var jeg ganske sikker på at det skulle bli gull, forteller 25-åringen fra Bryne.

Dette var Kåstads 6. NM-gull i karrieren.

Satser på landslagetAsllan Gashi gikk til topps i fullkontakt etter å ha beseiret broren Hamit i finalen. 23 år gamle Asllan er normalt bedre enn lillebror på 22 år, og vant i 1. runde på dommeravgjørelse. Storebror Gashi ble også norgesmester i knusing av planker, men der fikk han ikke premie ettersom knusingen er en del av selve fullkontaktkonkurransen. Dette var Asllans 3. NM-gull, og nå satser han på å komme på landslaget.

- Jeg har god tro på meg selv og tror jeg vil klare meg bra på landslaget. Brødrene Gashi kommer opprinnelig fra Kosovo. De kom til Norge i 1993.