Alle Nyhetene

Side: << < 1 2 3 4 > >>

4 EM gull og en bronse til Bryne!

18 Oktober 2011
Magne Kåstad vant herreklassen og June Arnøy dameklassen i Kata.

June Arnøy vant også damer lettvekt i fullkontakt, og er dermed dobbel Europamester.

Liva Lagestrand vant damer Junior mellomvekt.

Ivan Tobiassen tok tredje plass i åpen klasse for senior fullkontakt.

Dette er den beste plasseringen for Bryne Karate Klubb og Norge som også fikk en sølv i Kata Junior med Hans Kristian Havreberg og bronse i herrer senior med Geir Rune Tøge.

Dette er den beste plasseringen til både Bryne Karate Klubb og Norges Karate Kyokushinkai gjennom tidene.

Coach: Johnny Reiestad

Mattedommer Tom Sølve Erga
Hjørnedommer Magne Kåstad (2. dag)

Bryne Karateklubb tok godt for seg i Norgesmesterskapet i fullkontakt Karate i helgen

21 Mars 2011
Norges Kampsport Forbund arrangerte i helgen Norgesmesterskap i karate for alle karatestiler. Stevnet som ble avholdt i Oslo er det andre i rekken av felles NM.
Det var over 300 utøvere i de respektive stilartene og det ble konkurrert i alle grener.
Bryne Karateklubb stilte sterkt med 12 utøvere 5 dommere.

Bryne utøverne deltok i fullkontakt og fullkontakt med begrensninger. De som stilte fra Bryne var: Ole G. Østrem, Rasmus Orstad, Bjørn Eirik Orstad, Atle Lomeland, Scott Våland, Oddgeir Horvei, June Arnøy, Liva Lagestrand, Henriette Liland, Geir Åge Liland, Astrid Karoline Braut, Tor Olav Høyekvam. Som lagledere stilte Johnny Reiestad og Odd Kjetil Liland.

Først ut var juniorer i fullkontakt med begrensninger. Henriette Liland og Scott Våland fikk begge en flott 3 plass. Lagkamerat Atle Lomeland vant en overbevisende seier i sin finale og ble Norgesmester i gutter tungvekt. På damesiden gikk Liva Lagestrand helt til topps og ble Norgesmester i jenter mellomvekt. De øvrige juniorutøverne kjempet meget bra men klarte dessverre ikke å komme til topps denne gang.

I dameklassen for fullkontakt lettvekt var det dessverre ingen motstandere som stilte og derfor viste June Arnøy sportslig mot og stilte opp i klassen mellomvekt. I denne klassen møtte June Arnøy en 12 kilo tyngre motstander som hun gikk jevnt med i to runder. Dessverre nådde ikke June helt til topps denne gang men kjempet meget godt.

I klassen for fullkontakt herrer ble det kjempet hardt i innledende runder. Det stod til slutt igjen to Bryne utøvere i mellomvekt og en i lettvekt.

Disse finalekampene ble arrangert innendørs på Ullevål stadion litt senere på kvelden. Hensikten var å vise frem det ypperste innen kampsport i Norge og det var plukket ut to finalekamper i hver karategren. Først ut var Bjørn Eirik Orstad. Han hadde tidligere i konkurransen imponert med og regelrett kjørte over motstanderen sin i første kamp. I finalen møtte han en meget dyktig og rutinert utøver fra Bergen. Denne ble dessverre for sterkt for Bjørn Eirik som måtte se seg slått etter to harde runder og endte dermed på andre plass.

I klassen mellomvekt var det duket for internt Bryne oppgjør mellom regjerende Norges Mester Ole Garborg Østrem og Rasmus Orstad, begge to er erfarne landslagsutøvere i fullkontakt og meget dyktige. Det var en spennende kamp hvor begge viste gode teknikker og god taktikk. I siste sekund i siste runde klarte Orstad å komme inn med et hardt og velrettet saltospark til hodet på Østrem som gikk ned for telling. Han var imidlertid kjapt oppe igjen men scoringen var et faktum. Rasmus Orstad ble dermed Norgesmester i fullkontakt og Ole Garborg Østrem kom på andre plass. Med seg på pallen hadde de Oddgeir Horvei som tok tredje plass.

Medaljer for Bryne karateklubb i Norges cup stevne

22 November 2010
Lørdag den 20. november deltok Bryne karateklubb med 6 utøvere i sesongens siste Norges Cup stevne i Lørenskog.

Landslags utøver Rasmus Orstad var i en klasse for seg selv i mellomvekt fullkontakt. Etter en suveren seier i semifinalen møtte han klubbkamerat Oddgeir Horvei i finalen. Horvei forsvarte seg tappert, men måtte tilslutt se seg slått av Orstad. Semifinalen ble derimot vunnet av Horvei etter tre meget jevne og harde runder mot Tor Olav Høyekvam, også han fra Bryne KK.

For første gang ble det konkurrert i åpen klasse kata med damer og herrer i samme klasse. June Arnøy tok utfordringen med en suveren seier og ble i tillegg tildelt prisen for beste kvinnelige utøver. Arnøy har hatt en fin utvikling med flere gode resultater, hennes neste mål er NM i mars og forhåpentligvis kvalifisering til EM i kata høsten 2011. Rasmus Orstad fikk også vist seg frem i kata med en solid tredje plass.

God innsats også av Henriette Liland og Atle Lomeland som begge tok hver sin andreplass i fullkontakt med begrensning for Junior.

Sammenlagt seier i Norges CupRasmus Orstad vant sammenlagt seier i Norges Cup 2010. Med tredje plass i NM og seier i begge NC stevnene vant han en klar sammenlagt seier. Orstad satser hardt på videre utvikling og har som mål å stabilisere seg på et høyere internasjonalt nivå i løpet av de neste årene. Neste utfordringer blir NM i mars og EM for vektklasser i mai.Klubbstevne

26 Oktober 2010
Bryne karateklubb inviterer til klubbstevne lørdag 13. november kl 10.00 på Bryne skole. Det vil bli konkurert i Fullkontakt med begrensninger.

Det blir delt inn i vektklasser i:
gutter 10-12, jenter 10-12
gutter 13-14, jenter 13-14
gutter 15-17, jenter 15-17
herrer 18++, damer 18 ++

Vi følger Norges Kampsportforbund godkjente regelverk for fullkontakt karate m/begrensninger.
Se: http://www.kampsport.no/karate

Deltagerene må selv skaffe seg nødvendigt utstyr, det er følgende: leggbekytter-susp for guttene-brystbeskytter for jenter over 15 år- tannbeskyttelse- evt. egne hansker kan brukes(kun hele hansker som dekker alt).
Klubben har vest-hjelm og hansker.

Dette er et stevne for de uerfarne, det vil si at de som har konnkurert i NM eller Norgeskupp-stevne og lignende ikke kan delta.

Ta med godt humør og pågangsmot (kanskje noe å spise og drikke)

Møt opp i god tid før stevnet starter.

Klubbstevne

19 April 2010
Bryne karateklubb inviterer til klubbstevne lørdag 8. mai kl 10.00 på Bryne skole. Det vil bli konkurert i Fullkontakt med begrensninger.
Det blir delt inn i vektklasser i: gutter 10-12, jenter 10-12
gutter 13-14, jenter 13-14
gutter 15-17, jenter 15-17
herrer 18++, damer 18 ++
Vi følger Norges Kampsportforbund godkjente regelverk for fullkontakt karate m/begrensninger.
Se: http://www.kampsport.no/karate

Deltagerene må selv skaffe seg nødvendigt utstyr, det er følgende: leggbekytter-susp for guttene-brystbeskytter for jenter over 15 år- tannbeskyttelse- evt. egne hansker kan brukes(kun hele hansker som dekker alt).
Klubben har vest-hjelm og hansker.

Dette er et stevne for de uerfarne, det vil si at de som har konnkurert i NM eller Norgeskupp-stevne og lignende ikke kan delta.

Ta med godt humør og pågangsmot (kanskje noe å spise og drikke)

Møt opp i god tid før stevnet starter.

NM gull til Bryne Karateklubb

22 Mars 2010
Det ble for første gang arrangert et felles norgesmesterskap i karate i Bergen i helga og Bryne stilte med 5 utøvere og 4 dommere. Det er første gang at det blir arrangert et NM for alle karatestiler. Det var totalt 314 utøvere i de respektive stilartene og det ble konkurrert i alle grener.

Bryneutøverne deltok i fullkontakt og fullkontakt med begrensninger.
Ole Garborg Østrem og Rasmus Ortsdad stilte i klassen fullkontakt mellomvekt sammen med debutant Magnus Ottesen.
I klassen for fullkontakt med begrensninger stilte Odd Kjetil Liland i klassen lett tungvekt og i mellomvekt stilte Oddgeir Horvei. Som dommere stilte Tom Sølve Erga, Ingar Johannessen, Stig Jakobsen og Linn Erga.


Først ut var Oddgeir Horvei. Han måtte dessverre se seg slått etter første runde av en meget dyktig motstander, men presterte likevel meget bra.
Dernest var det Rasmus Orstad sin tur. Han avsluttet kampen etter 32 sekunder med knock out, som for øvrig var stevnets raskeste. Rasmus måtte dessverre se seg slått i kampen etterpå etter en meget tvilsom avgjørelse. Rasmus endte dermed på en delt 3 plass. Videre i mellomvekt møttes Bryneutøverne Ole Garborg Østrem og debutant Magnus Ottesen. Østrem viste rutine og gikk av med seieren i første runde. Ottesen viste likevel meget lovende takter og Østrem fikk god motstand. I finalen viste Garborg rutine og presset sin motstander med harde rette teknikker. Etter 2 runder hadde Østrem et solid overtak og gikk av med seieren og ble dermed Norgesmester i fullkontakt mellomvekt. Ottesen havnet på delt 3 plass i denne klassen.

I klassen lett tungvekt fikk Odd Kjetil en stri tørn med en vanskelig motstander som likte å klenge. Liland fant ikke riktig taktikk mot denne vanskelige motstanderen og måtte se seg slått etter to runder på dommeravgjørelse. Liland havnet dermed på en 2 plass i denne klassen.

Rasmus Orstad vant premie for raskeste seier.
Ole Garborg Østrem ble kåret til stevnets beste utøver, som er meget prestisjefylt i denne sporten.Seier i Dutch Open

8 Mars 2010
Det ble arrangert Dutch Open i fullkontakt karate lørdag. På det norske laget stilte Odd Kjetil Liland i lett tungvekt og Rasmus Orstad i mellomvekt, begge fra Bryne karateklubb. Fra Kvinesdal Karateklubb stilte Ivan Tobiassen i tungvektsklassen. Totalt var det 56 påmeldte til helgens internasjonale konkurranse.

Rasmus Orstad imponerte stort ved å ryste sin motstander tidlig i kampen med et spektakulært spark. Dette satte hans tyske motstander ut av spill og Orstad gikk av med en soleklar seier. Etter litt venting var det klart for neste kamp. I denne kampen var det litt mer motstand for Orstad men han klarte likevel å holde fokus. Teknikkene satt slik som de skulle og Orstad tok en klar seier. I finalen fulgte han samme taktikk og motstanderen var ute for telling etter et snaut minutt. Rasmus Orstad gikk dermed av med seieren i mellomvekt.

Ivan Tobiassen viste meget lovende takter i tungvekt og etter slag og spark var utvekslet var Tobiassen i finalen. I siste kamp fant Tobiassen kjapt ut at det er tøft på toppen. Han møtte en meget sterk og rutinert utøver fra Tyskland som han til slutt måtte se seg slått av. Tobiassen bet imidlertid godt ifra seg og havnet på en meget bra andre plass

Odd Kjetil Liland som er fast landslagsutøver hadde ikke helt dagen med seg. Etter både magesjau og influensa var nok ikke formen helt slik som den skulle være. Hans tyske motstander viste seg å være sterk, og Liland endte derfor opp med tap i andre runde i stevnet.

Neste utfordring kommer allerede 21. mars, da arrangeres NM i Haukelandshallen i Bergen.
Bryne Karateklubb deltar med sitt ”fighting team” med nybakt mester Rasmus Orstad i spissen.Klubbstevne

26 Oktober 2009
Bryne Karateklubb vil den 21. november arrangere et klubbstevne. Stevnet er for alle graderte i klubben, fra 10 år og oppover. Klassene blir delt inn etter alder vekt og kjønn. Det blir et semikontaktstevne, der utøverene må Bruke beskyttelse som hansker, legg / vrist, tannbeskyttere, hjelm, Gr, brystbeskytter og vest. Klubben holder vest, hjelm og hansker, resten må utøverene skaffe selv.
Det vil bli delt ut informasjon på treningen.

Det vil denne gangen bli en egen klasse for de erfarne utøverene.

Norges Kampsportforbund godkjente regelverk for fullkontakt karate med begrensninger.

Bryne dominerte i det 7 Kyokushin Open i Bergen

20 April 2009
I helga ble det 7 Kyokushin Open arrangert i Laksevågshallen i Bergen. Bryne Karateklubb stilte med seks utøvere, June Arnøy, Liva Lagestrand, Magnus Ottesen, Morten Waldeland, Oddgeir Horvei og Ole G. Østrem. I tillegg stilte Linn Erga og Oddgeir Myrstad som dommere. Johnny Reiestad var lagleder for brynegjengen. Det ble konkurrert i kategoriene fullkontakt og fullkontakt med begrensninger.

Først ut var June Arnøy i kategorien jenter åpen klasse fullkontakt med begrensninger. Arnøy var rutinert og tok raskt kontrollen over sin motstander, og vant kampen på poeng før full tid. Arnøy måtte derimot se seg slått av en tyngre motstander i kampen etter, og endte dermed på en god 3 plass.

Neste ut var Liva Lagestrand som konkurrerte i samme klasse som June Arnøy. Lagestrand tok også rask kontrollen og vant sine innledende kamper. I finalen var Liva Lagestrand pågående fra første øyeblikk. Hun møtte hard motstand mot en tung og rutinert utøver men ga seg ikke og scoret to poeng mot slutten av en spennende kamp. Lagestrand ble dermed vinner av sin klasse.

Først ut i klassen for gutter 16-17 år, fullkontakt med begrensninger mellomvekt, var Magnus Ottesen. Ottesen åpnet hardt og la press på sin motstander, og gikk av med seieren i alle sine innledende kamper. I finalen gikk Ottesen igjen hardt ut og presset på med harde slag og spark. Han scoret to poeng og gikk dermed av med seieren i sin klasse.

Morten Waldeland stilte i vektklassen over og åpnet i kjent stil og gikk hardt til verks og slo motstanderen sin før full kamptid. I finalen viste Waldeland hvorfor han er en av de beste i sin klasse. Også her gikk han hardt ut og scoret poeng litt over halvveis i kampen. Morten slo ut sin motstander før full kamptid og vant sin klasse.

Oddgeir Horvei stilte i klassen menn fullkontakt med begrensninger. Horvei som er relativt fersk i gamet slo likevel sin motstander og gikk videre. Horvei skulle snart få erfare at det er tøft i toppen. I finalen møtte han tidligere landslagsutøver Raymond Mikkelsen fra Bergen som tidligere hadde knocket ut alle sine motstandere etter kort tid. Horvei ga likevel den tidligere landslagsutøveren god motstand men måtte tilslutt se seg slått etter å stått i feil ende av et meget velrettet slag. Horvei kom dermed på en meget sterk andreplass.

I fullkontakt stilte Ole G. Østrem i klassen mellomvekt. Han åpnet hardt men kom ikke skikkelig inn med sine teknikker. Han måtte dermed se seg slått av en rutinert og dyktig utøver på splittet dommeravgjørelse. Østrem endte dermed på en 3 plass.

Rent bord i fullkontakt

23 Mars 2009
Det ble arrangert Norgescup i Lørenskog i helga og Bryne Karateklubb stilte med åtte utøvere.
I klassene junior semikontakt stilte Magnus Ottesen, Liva lagestrand, Daman Singh Bal og Morten Waldeland. I klassen fullkontakt menn stilte Ole G. Østrem, Magne Kåstad og Odd Kjetil Liland. Disse tre stilte også sammen med Linn Erga i klassen for Kata. Johnny Reiestad stilte som lagleder. Som dommere stilte klubbleder Tom Sølve Erga i begge kategorier, Linn Erga og Stig Jakobsen i kamp.

Først ute var Magnus Ottesen som slo ut alle sine tre første motstandere før full kamptid. Daman Singh Bal gjorde det også meget sterk og i finalen møttes treningskameratene hverandre. Dessverre var Ottesen uheldig og påførte Bal en ulovlig teknikk som førte til at han ble diskvalifisert. Bal stakk dermed av med seieren med Ottesen som nummer to.

I klassen gutter semikontakt lett tungvekt var Morten Waldeland suveren. Han vant alle sine kamper før full kamptid og vant dermed denne klassen.

I fullkontakt var Magne Kåstad først ut. Han møtte en vanskelig motstander som han måtte kjempe tre runder med før seieren var sikret. I finalen møtte han fullkontaktdebutant Ole Garborg Østrem. Østrem måtte se seg slått av den mer rutinerte Kåstad etter første runde.

I klassen lett tungvekt viste Odd Kjetil Liland rutine og slo ut sin motstander på knock out halvveis ut i første runde. Dette var også stevnets raskeste knock out. Han viste dermed at han er klar for EM deltakelse og landslaget der han slår følge med klubbkamerat Magne Kåstad.

I kataklassen viste Kåstad at han er suverent best i landet og scoret maksimalt oppnåelig poengsum under sine fremførelser. Linn Erga viste også glimrende teknikker og kom på en solid tredjeplass i et meget krevende selskap. Kåstad fikk også premie for beste tekniske utøver og Odd Kjetil Liland fikk premie for raskeste knock out.