Hva står Kyokushinkai for

Masutatsu Oyama (Sosai Mas Oyama, 1923-1994) grunnla karatestilarten Kyokushinkai, som er kjent for å utøve den hardeste karaten i verden. Den stiller store krav til utøverene, og krever streng disiplin av dem som vil trene Kyokushinkai karate. Selve ordet Kyokushinkai er et filosofisk begrep, som er sammensatt av tre ord:

Kyoku Kyoku betyr jordens poler. Dette indikerer også høydepunkt, klimaks og maksimal standard.

Shin Shin  betyr sannhet, men kan også bety virkelighet.

Kai Kai betyr å møte eller forene.

Kanku Det runde Kyokushinkai symbolet betegnes KANKU og har sin opprinnelse i Kanku kata, der blikket er vendt mot himmelen. Spissene i kankuen representerer fingrene og uttrykker høydepunktene, mens de tykke delene representerer håndleddene og uttrykker kraft. Sentrum representerer uendelighet og uttrykker dybde. Hele kankuen er omgitt av en sirkel som står for sammenheng og sirkulære bevegelser.

Kyokushinkai Begrepet Kyokushinkai er en filosofi som du forstår bedre etter hvert som du legger mer og mer av deg seg selv i treningen, ikke bare rent fysisk, men like mye på det psykologiske planet.

Kaligrafien til venstre symboliserer de tre tegnene som utgjør Kyokushinkai. Det er dette merket du ser på drakten (gi-en) til alle Kyokushinkai-utøvere.